Viiniuutiset TOP 3:
📌 Turun viinikulttuuria elävöittänyt The Tasting Room jätti konkurssihakemuksen
📌 80M euron hätäapupaketti luvattu ranskalaisille viininviljelijöille
📌 Miten alkoholi vaikuttaa suoliston terveyteen?
Viiniuutisten on tarkoitus tehdä viinimaailman tapahtumien seuraamisesta helppoa. Me keräämme tärkeimmät ja kiinnostavimmat uutiset yhteen, jolloin niihin on kätevä ja nopea tutustua.
The Tasting Room: Turun viinikulttuuria elävöittänyt viinibaari jätti konkurssihakemuksen
The Tasting Room on jättänyt konkurssihakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle perjantaina 19.1.2024.
Verkkosivuillaan viinibaari kirjoittaa:
"Mahtavien 3 vuoden jälkeen toimintamme on loppunut. Loimme yhdessä uniikin konseptin ja on uusien seikkailujen aika. Kiitos näistä upeista vuosista, emme voi olla onnellisempia rakkaasta tiimistämme sekä teistä rakkaista asiakkaistamme ❤️ Kiitos myös korvaamattomille yhteistyökumppaneille jotka toteuttivat tätä unelmaa kanssamme!"
Viiniala on kovassa paineessa kaikkialla maailmassa, kun viinin kulutus ja kuluttajien ostovoima laskee samalla, kun tuotantokulut nousevat. Juuri tammikuussa ovensa sulki Helsingin Annankadun Bricco ja nyt siis The Tasting Room Turussa. The Tasting Room oli sitoutunut viikottaisiin tastingeihin, joten se todella elävöitti viinikulttuuria Turussa.
Decanter: 80M euron hätäapupaketti luvattu ranskalaisille viininviljelijöille
80 miljoonan euron "hätärahasto" on suunniteltu auttamaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ranskalaisia viininviljelijöitä, kertoi maan maatalousministeriö viime viikolla.
Maatalousministeriö totesi, että useilla Etelä-Ranskan viinitarhoilla on "syvä kriisi".
Uutta viinialan tukea luvattiin, kun hallitus pyrkii lieventämään laajalle levinneitä viljelijöiden mielenosoituksia, jotka liittyvät syytöksiin epäoikeudenmukaisuudesta ja liiketoiminnan kustannuksista.
Aiemmin maanviljelijöille on jo osoitettu ylimääräinen, kaiken kaikkiaan 150 miljoonan euron rahoitus. Osa tästä on osoitettu viininviljelijöille (etenkin bordeauxssa), jotka haluavat raivata viiniköynnöksiä ja mahdollisesti kasvattaa jotain muuta kannattamattoman ja tappiollisen viininviljelyn sijaan. Nämä rahat edellyttävät Euroopan komission hyväksyntää. Käsittelimme aihetta aiemmin blogissamme marraskuun 2023 lopulla.
The New York Times: Miten alkoholi vaikuttaa suoliston terveyteen?
Tiedämme, että hyvät mikrobit ovat välttämättömiä oikean ruoansulatuksen, immuunijärjestelmän ja suoliston terveyden kannalta. Tiedemiehet ovatkin alkaneet tutkia juomisen ja suoliston bakteerien välistä suhdetta.
Suurin osa saatavilla olevasta alkoholia ja mikrobiomia koskevasta tutkimuksesta on keskittynyt ihmisiin, jotka juovat säännöllisesti ja runsaasti, sanoi tohtori Cynthia Hsu, gastroenterologi Kalifornian yliopistosta San Diegosta.
Muutamat tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisillä, joilla on alkoholiriippuvuus (kyvyttömyys hallita tai lopettaa ongelmallista juomista), on usein "hyvien" ja "pahojen" bakteerien epätasapaino suolistossa. Tätä kutsutaan dysbioosiksi, ja se liittyy yleensä suurempaan tulehdukseen ja sairauteen verrattuna terveellisempään mikrobiomiin, tohtori Hsu sanoi.
Runsaasti juovilla, joilla on dysbioosi, voi myös olla "vuotavampi" tai läpäisevämpi suoliston limakalvo, tohtori Leggio sanoi. Terve suolen limakalvo toimii esteenä suolen sisäosan ja muun kehon välillä, hän sanoi. Kun suoliston limakalvo hajoaa, bakteerit ja toksiinit voivat paeta verenkiertoon ja virrata maksaan, tohtori Hsu lisäsi, missä ne voivat aiheuttaa maksatulehdusta ja -vaurioita.
Alustavat tutkimukset viittaavat siihen, että epäterveellinen suolisto saattaa jopa edistää alkoholinhimoa, sanoi tohtori Jasmohan Bajaj, Virginia Commonwealth Universityn ja Richmond V.A.:n hepatologi.
Yhdysvaltalaisen ohjeistuksen mukaan kohtalainen juominen on miehille enintään kaksi annosta päivässä ja naisille yksi annos päivässä. Toistaiseksi on vielä hyvin vähän tutkimusta siitä, kuinka tämä määrä alkoholin kulutusta vaikuttaa suoliston mikrobiomiin, sanoi Jennifer Barb, kliinisen bioinformatiikan tutkija National Institutes of Healthista.
Tutkijat ovat havainneet, että verrattuna niihin, jotka eivät juo alkoholia ollenkaan, kohtuudella alkoholia juovilla ihmisillä on monipuolisemmat suoliston mikrobiomit – ominaisuus, joka yleensä liittyy terveeseen suolistoon. Tämä voi johtua muista ruokavalio- tai elämäntapatekijöistä tai voi olla, että jokin alkoholijuomissa saattaa hyödyttää mikrobiomia – vaikka se ei todennäköisesti olekaan etanoli, tohtori Barb sanoi.
Britanniassa vuonna 2020 tehdyssä tutkimuksessa, jossa alkoholia käytettiin kohtuudella (max 2 annosta), tutkijat havaitsivat, että punaviiniä tai valkoviiniä juovilla oli suurempi suoliston mikrobien monimuotoisuus kuin niillä, jotka eivät juoneet. Tällaista yhteyttä ei löytynyt oluen tai minkään muun alkoholin kanssa. Tutkijat olettivat, että polyfenolit, rypäleen kuorista löytyvät yhdisteet, joita on runsaasti etenkin punaviinissä, voivat selittää heidän tuloksiaan.
Lisää viiniuutisia taas kahden viikon kuluttua.
Commentaires