top of page

Viinielämää® viiniuutiset TOP 3

Viiniuutisten on tarkoitus tehdä viinimaailman tapahtumien seuraamisesta helppoa. Me keräämme tärkeimmät ja kiinnostavimmat uutiset yhteen artikkeliin, josta niihin on kätevä ja nopea tutustua.Viiniuutiset TOP 3:


 📌 Mitä vuonna 2024 juodaan?


 📌 Alkoholittoman kuohuvan suosio vahvassa nousussa


 📌 Ranskalaiset ostavat takaisin Bordeaux'n viinitarhoja
 

The Drinks Business: Mitä vuonna 2024 juodaan?


Kun budjetit ovat tiukat ja seuraava palkkasekki epävarma, käyttää viininystävä entistä enemmän harkintaa viiniostoissaan. Tämä on tilanne, johon vähittäiskauppiaat ja ravintoloitsijat varautuvat suunnitellessaan omia viiniostojaan vuodelle 2024.


The Drinks Business jututti sommelierejä, viinijohtajia ja maahantuojia saadakseen selville, mitä viinejä he ennustavat vuoden 2024 menestyjiksi.


Klassisten alueiden, kuten Champagnen, Burgundyn, Napan tai Bordeaux'n viinien hintojen noustessa etsitään vaihtoehtoja vähemmän tunnetuilta viinialueilta. Burgundyn pinot noirin sijaan suositaan esimerkiksi Alsacen pinot noiria. Alkon tammikuun erikoiserien teemana onkin osuvasti Alsace ja tarjolla on normaalia enemmän esimerkiksi alueen punaviinejä. Tutustu tarjontaan täällä.


Samppanjan myynti on laskenut viime aikoina voimakkaasti ja jopa ylellisimmät myyntipisteet, kuten Irlannin Cashel Palace tarjoaa tällä hetkellä maistelumenunsa viinipaketissa samppanjan sijasta edullisempia vaihtoehtoja, kuten englantilaista kuohuviiniä tai ranskalaista Cremantia. Ihmiset etsivät herkullista kuohuvaa nyt edullisempaan hintaan. Viinielämää suosittelee kokeilemaan englantilaista Chapel Down Brutia, jota maahantuo Wineworld Finland.


Yksi vahvasti kasvussa oleva trendi ovat alkoholittomat viinit ja niiden valikoimaan panostaa nykyään kasvavassa määrin monet huippuravintolat.


Myös Etelä-Amerikan pientuottajaviinien suosio on vahvassa kasvussa ja uutena nousijana etenkin Uruguay on viineillään vahvasti esillä etenkin Yhdysvalloissa. Uruguayn viileä ilmasto mahdollistaa alhaisemmat alkoholipitoisuudet viinissä ja siksi niiden suosio on nousussa etenkin nuorten keskuudessa.


Roséeviinien ystävät ovat kasvavassa määrin kiinnostuneita oransseista viineistä, joissa on vielä hieman enemmän koostumusta ja makua kuin monissa roseeviineissä, kertoo Beverly Hillsin Sushi Notesin juomavastaava Ian Lokey. Myös punaviinien natubuumi on kasvussa ja kuluttajaryhmä on sama kuin oransseilla viineillä. 


The Drinks Business: alkoholittoman kuohuvan suosio vahvassa nousussa


Kuohuviinien suosio jatkaa kasvuaan nyt myös osana alkoholittomien juomien trendiä. Alkoholittoman kuohuvan kysyntä on kasvanut merkittävästi ja tarjoaa tuottajille, jälleenmyyjille ja kauppiaille uusia mahdollisuuksia viinisegmentissä. Alkoholittomien ja vähäalkoholisten juomien suosio kasvoi viime vuonna maailmanlaajuisesti 32 prosenttia.
 

Wine Searcher. Ranskalaiset ostavat takaisin Bordeaux'n viinitarhoja


Kiinan kiinnostus Bordeaux'n kiinteistöihin on laskemassa ja yhä useammat niistä palaavat ranskalaisten omistukseen. Kiinalaiset sijoittajat ostivat lukuisia kiinteistöjä vuosina 2011–2019, mutta Kiinan kommunistisen puolueen vuonna 2019 asettamat tiukemmat pääomavirtojen rajoitukset johtivat transaktioiden merkittävään laskuun. Viinitarhat, kuten Clos Bel Air, Châteaux Senilhac, Tour Saint Pierre ja Larteau, ostettiin alennettuun hintaan, ja jotkut nimettiin uudelleen. Uudelleennimeämisstrategia osoittautui kuitenkin ongelmalliseksi ja hämmensi kuluttajia. Nyt ranskalaiset ovat alkaneet ostaa viinitarhoja ja kiinteistöjä takaisin ja palauttaa käyttöön niiden alkuperäiset nimet.
Lisää viiniuutisia taas ensi viikolla!

Comentarios


bottom of page