top of page
Viinielämää®

Viinielämää® viiniuutiset: Työntekijöiden ihmisoikeudet syynissä viinitarhoilla



Jatkossa jaamme viiniuutisia ainoastaan uutiskirjeessämme, joten tämä on viimeinen blogipäivityksemme viiniuutisten tiimoilta.


Viiniuutiset TOP 3:


 📌 Tutkimus todistaa, että hyvän viinin juonti tekee ihmisestä onnellisemman


 📌 Long COVID on tehnyt monelle viinin nauttimisesta vaikeaa


📌 Työntekijöiden ihmisoikeudet syynissä viinitarhoilla



Viiniuutisten on tarkoitus tehdä viinimaailman tapahtumien seuraamisesta helppoa. Me keräämme tärkeimmät ja kiinnostavimmat uutiset yhteen, jolloin niihin on kätevä ja nopea tutustua.



 

The Drinks Business: Tutkimus todistaa, että hyvän viinin juonti tekee ihmisestä onnellisemman


Italiassa toteutettiin tutkimus siitä, miten odotukset viinin laadusta vaikuttavat kuluttajakokemukseen. Tutkimuksessa havaittiin, että korkealaatuiset viinit herättävät positiivisia tunteita, erityisesti kun niitä nautitaan taustamusiikin kanssa. Tutkimuksen, joka toteutettiin vuoden 2022 Internet-festivaaleilla Pisan kaupungissa, perusteella pääteltiin, että suotuisat olosuhteet lisäävät nautintoa, mikä vaikuttaa viinin rooliin positiivisen mielialan edistäjänä.


Tulokset ovat linjassa havaintojen kanssa, jotka on tehty sinisten vyöhykkeiden ja viininjuonnin välillä, korostaen sosiaalisen viininjuonnin kriittistä roolia sadan vuoden ikäisten elämässä. Kohtuullinen viinin sosiaalinen juominen on osoittautunut menestykseksi maailman sinisillä vyöhykkeillä, joissa keskimääräinen elinajanodote on korkeimmillaan.



 

Wine Spectator: Long COVID on tehnyt monelle viinin nauttimisesta vaikeaa


Stanford Health Care(USA) toteutti tutkimuksen, jonka tulokset yhdistävät long-COVIDin alkoholiherkkyyteen, joka aiheuttaa muun muassa voimakkaita päänsärkyjä ja pahentuneita krapuloita. Syitä herkkyyteen ei vielä tunneta.



 

Seven Fifty Daily: Työntekijöiden ihmisoikeudet syynissä viinitarhoilla


Ihmisoikeuksien ja liiketoiminnan instituutti (IHRB) raportoi, että maailmassa on lähes 170 miljoonaa siirtotyöläistä, joista merkittävä osa työskentelee maatalousalalla. IHRB:n siirtotyöläisohjelman johtaja Neill Wilkins väittää, että tällä hetkellä joka viides työntekijä on siirtotyöläinen.


Saksalaisen DW-televisiokanavan äskettäinen tutkimus valotti, miten jotkut Champagnen viinialueen poimijat saavat liian vähän lepoaikaa poimintasessioiden välillä ja joutuvat elämään surkeissa olosuhteissa. Hälyyttävä ihmisoikeuksia rikkova tilanne ei ole rajoittunut kuitenkaan vain yhteen alueeseen tai maahan.


Italialainen No Cap -yhdistys, joka taistelee ihmisoikeusrikkomuksia vastaan maataloudessa, väittää että siirtotyöläisten hyväksikäyttöä harjoitetaan järjestelmällisesti viinitarhoissa ympäri Italiaa, mukaan lukien Chianti, Astin maakunta ja Puglia. Väärinkäytöksistä on raportoitu myös Etelä-Afrikassa ja Brasiliassa.





Comments


bottom of page