top of page

Viinielämää® viiniuutiset - Häiden lahjalista Alkoon?Viiniuutiset TOP 3:


 📌 Viiinilehti on valinnut vuoden 2024 valkoviinit


 📌 Morsiusparin lahjalistat yhä useammin viinikauppoihin


📌 Burgundy 2022 lupailee huippuvuotta keräilijöilleViiniuutisten on tarkoitus tehdä viinimaailman tapahtumien seuraamisesta helppoa. Me keräämme tärkeimmät ja kiinnostavimmat uutiset yhteen, jolloin niihin on kätevä ja nopea tutustua. 

Viinilehti: Vuoden 2024 valkoviinit on valittu


Tuoreimmassa Viinilehdessä julkaistiin Vuoden valkoviini-kilpailun voittajat. Voiton vei espanjalainen Nivarius Edición Limitada vuodelta 2019 Riojasta.


Toiseksi sijoittui chileläinen Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic 2022 ja kolmannen mitalisijan vei portugalin Esporão Reserva Branco 2022.


"Tänä vuonna lähes puolet kilpailuun ilmoitetuista viineistä oli valmistettu Rieslingistä, kun toiseksi suosituin lajike oli Sauvignon Blanc. Kaikki finalistit olivat korkealaatuisia ja harmonisia. Lopullisen kärkikolmikon valinnassa korostuivat viinien autenttisuus, jäljitettävyys ja poikkeuksellinen herkullisuus.", Viinilehti kirjoittaa.


Täyden listauksen kilpailun voittajaviineistä löydät Viinilehden artikkelista:


 

Seven Fifty Daily: Viinikaupat valtaavat alaa häämarkkinoilla


Viinikaupat ovat tekemässä uutta aluevaltausta häämarkkinoilla. Yhä useammat morsiusparit osoittavat lahjalistansa viinikauppoihin. Oman viinikokoelmansa kartuttaminen häälahjoina on oiva tapa, jossa parhaimmillaan pullon oheen tallentuu myös muisto sen antajasta jopa vuosikymmenien päähän.


Suomessa tällainen lahjalistaus onnistuu Alkossa rekisteröitynelle käyttäjälle niin, että tallentaa muistilistalle haluamansa viinit ja lähettää sitten vieraille tuon muistilistan linkkinä. Jo ostettuja tuotteita ei tällä hetkellä voi seurata, mutta kyllähän samaa viiniä voi olla kellarissa useammankin pullon verran. 

Wine Review Online: Burgundy 2022 lupailee huippuvuotta keräilijöille


Näyttää siltä, että ennakko-odotuksista poiketen Burgundyn vuosikerta 2022 tarjoaa parastaan. Michael Apstein, arvostettu viinijournalisti (Decanter), kirjoitti äskettäin kolumnissaan siitä, kuinka Burgundyn vuosikerta 2022 yllätti hänet positiivisesti.


"Ostakaa niin paljon vuosikertaa 2022, kuin kukkaron nyörit antavat myöden", opastaa Apstein. Saman ovat todenneet lukuisat muutkin viiniasiantuntijat, joten kannattaa olla hereillä, kun vuosikerta 2022 rantautuu Alkon valikoimiin.
Lisää viiniuutisia taas kahden viikon kuluttua.

Comments


bottom of page