top of page

Saksan Pinot Noir -viikko 23.-29.10.2023

Saksan Viinitiedotus järjestää tällä viikolla neljättä kertaa Saksan Pinot Noir -viikon 23.-29.10.2023, johon 14 ravintolaa & viinibaaria eri paikkakunnilta osallistuvat ja tarjoavat erikoisherkkujaan ja -ohjelmaa.


Kuva: Saksan viiinitiedotus


Viinitastingejä ja erikoisiltoja järjestävät ainakin:

  • keskiviikko 25.10.2023 Viinibaari Vinni, Tampere

  • torstai 26.10.2023 VillaLilla, Espoo, Spätburgunder-tasting Teemu Rinta-Männyn johdolla

  • lauantai 28.10.2023 Murun viinibaari, Helsinki

  • perjantaina 27.10.2023 Ravintola Wolkoff, Lappeenranta, odotettu Riista-ilta

  • sunnuntai 29.10.2023 Gastropub Tuulensuu, Tampere

Lisätietoja tastingeistä ravintoloiden omilta sivuilta sekä sosiaalisessa mediassa. Tässä listattuna kaikki tapahtumaan osallistuvat ravintolat paikkakunnittain:


Helsinki

Espoo

Turku

Tampere


Kuva: Saksan viiinitiedotus


Spätburgunder on yhtä kuin Saksan Pinot Noir


Spätburgunder eli Pinot Noir on Saksan punaviinien loistava tähti, ja Saksa onkin kolmanneksi suurin Pinot Noir -tuottaja maailmassa Ranskan ja USA:n jälkeen. Spätburgunderilla on pitkät perinteet Saksan maaperällä, sillä sitä on viljelty Saksassa jo 800-luvulta lähtien, kiitos Kaarle III:n. Rypälettä viljellään nykyään kaikilla Saksan 13 laatuviinialueella. Eri alueiden maaperät mahdollistavat omaperäisten, erilaisia makuvivahteita tarjoavien viinien tuotannon ja sitä kautta monipuolistetaan kansainvälistä pinot noir -tarjontaa.

Rypäleenä Pinot Noir on herkkä diiva, jota on vaativampi viljellä, koska se tarvitsee pidemmän kypsymisajan. Kypsyessään rypäle altistuu helposti eri sairauksille, sillä se on ohutkuorinen ja sen tertut ovat tiiviitä.


Rypäleen saksalainen nimi on itse asiassa varsin looginen, sillä Spät viittaa myöhäiseen korjuuseen ja Burgunder siihen, että rypäle on alkujaan Burgundista kotoisin. Saksassa käytetyt rypäleet ovat kuitenkin omia mutaatioita. Rypäleen ”Pinot Noir ” -nimeä käytetään usein vientimarkkinoille suunnattaessa.


Ylläolevat tiedot on saatu Saksan viinitiedotuksen kotisivuilta*


Kuva: Saksan viiinitiedotus


Saksan Pinot Noir - viikon 23.-29.10.2023 kunniaksi listasimme Alkon valikoimista omat saksalaiset Pinot Noir- suosikkimmme, jotka molemmat tulevat Pfalzista:


Runsas Pinot Noir saksalaisen kestävän kehityksen pioneereilta.

Maahantuoja: Vindirekt Finland

Tuotenumero: 414627

Hinta: 28,98€


Arvostettu klassikko, joka on valittu 8 kertaa Saksan parhaimmaksi punaviiniksi.

Maahantuoja: Viinitie

Tuotenumero: 942483

Hinta: 72,49€Jätä kommenttikenttään oma spätburgunder-vinkkisi!


Kuva: Saksan viiinitiedotus*Lähde: (https://www.saksanviinitiedotus.fi/saksan-elegantin-pinot-noirin-juhlaviikko-on-jalleen-taalla/ luettu 22.10.2023.)

コメント


bottom of page